Tratament riduri mimice

Tratament riduri mimice

Botox

Toxina botulinica de tip A

Toxina Botulinica de tip A (Botox) a fost folosita initial pentru tratamentul spasmelor oculare in oftalmologie pana cand s-a observat ca efectul secundar era blocarea receptorilor pentru un neurotransmitator (acetilcolina) ceea ce ducea la blocarea temporara a musculaturii, in felul acesta putand fi stopata formarea ridurilor mimice. De aceea toxina botulinica este folosita cu succes de peste 10 ani pentru a nivela ridurile frontale, cele din jurul ochilor si mai ales cele dintre sprancene. Desi toxina botulinica constituie un tratament foarte bun impotriva unei mimici de incruntare este posibil ca unele riduri, prea adanci, sa trebuiasca tratate in plus prin alte metode cum ar fi injectarea de acid hialuronic sau grasime proprie, uneori diferite tipuri de “peeling” (chimic sau cu laserul).

Cum se procedeaza?

Substanta se introduce cu un ac foarte fin in musculatura, aceasta dispersandu-se de la zona injectata, in functie de cantitate, pe o raza de ca. 0.5 cm producand paralizia fibrelor musculare in aceasta zona. Blocarea muschilor incepe din ziua urmatoare injectarii dar isi atinge punctul maxim abia dupa 2 saptamani, cand se observa o nivelare sau chiar disparitie completa a ridurilor. Rezultatul obtinut poate fi pastrat in medie ca.4-6 luni. Atunci se recomanda un nou tratament pentru a mentine musculatura in aceasta stare si a nu-i oferi acesteia posibilitatea de a recladi ridurile.

Pentru a gasi solutia optima pentru tratamentul ridurilor dumneavoastra sau pentru tratamentul hiperhidrozei (transpiratie excesiva) cu toxina botulinica, va recomandam o consultatie personala la Dr. Sebastian Pop in cadrul clinicii noastre de dermatologie.

riduri frumoase