Tratament Hiperhidroza

Tratament Hiperhidroza

Transpiratia excesiva a palmelor

Hiperhidroza sau transpiratia excesiva apare cel mai frecvent in zona palmelor a axilelor si a plantelor (talpilor), alaturi de zone cum ar fi fruntea, trunchiul, zona mediala a coapselor sau in zona lombara mediala. Foarte frecvent pot aparea infectii ale pielii in zonele afectate de transpiratie (micoze, veruci, etc.) sau un miros deranjant. Pacientii pot fi afectati si pe plan social sau chiar profesional.

Toxina Botulinica de tip A, a fost folosita initial pentru tratamentul spasmelor oculare in oftalmologie, cand s-a observat ca efectul secundar al acestui tratament cu Botox®– primul producator al substantei acesteia, este sa blocheze receptorii pentru un neurotransmitator (acetilcolina) avand ca efect blocarea temporara a musculaturii, in felul acesta putand fi stopata formarea ridurilor mimice. De aceea toxina botulinica este folosita cu succes de peste 10 ani pentru a nivela ridurile iar tratamentul a fost extins la Hiperhidroza axilara si palmo-plantara intrucat blocarea sinapselor neuronal produce de asemenea paralizia temporara a gladelor sudoripare, fara a genera o hiperhidroza compensatorie la nivelul tegumentului netratat.

Cum se procedeaza?

Substanta se introduce cu un ac foarte fin intraepidermal, aceasta dispersandu-se de la zona injectata, in functie de cantitate, pe o raza de ca. 0.5 cm producand paralizia fibrelor musculare ale glandelor sudoripare in aceasta zona. Blocarea muschilor incepe din ziua urmatoare injectarii dar isi atinge punctul maxim abia dupa 2 saptamani, cand se observa o blocare a activitatii secretorii a glandelor sudoripare in zonele tratate. Rezultatul obtinut poate fi pastrat in medie ca.4-6 luni. Atunci se recomanda un nou tratament pentru a mentine musculatura glandelor sudoripare in aceasta stare.

Pentru a gasi solutia optima pentru tratamentul ridurilor dumneavoastra sau pentru tratamentul hiperhidrozei (transpiratie excesiva) cu toxina botulinica, va recomandam o consultatie personala la Dr. Sebastian Pop in cadrul clinicii noastre de dermatologie.

beautiful healthy serene girl, isolated on white